Montura pentru  Mreana -Scobar

Folosim un fir Principal 0,28-0,30 pe care introducem prima data o agrafa cu vartej,dar se poate inlocui cu o agrafa culisanta.Apoi  introducem  o biluta de cauciuc diametru de 6 mm,iar la capatul liniei principale vom lega un vartej(cu nodul palomar).

Pentru forfac  va recomand un fir destul de bun diametru 0,20-0,22 mm sau fir textil diametru 0,12-0.16 mm la care putem adaugam ace in 2 variante.

1.Daca pescuiti cu vermusi veti avea nevoie de ac cu paleta marimea 10-14 (cele de la Korum sunt bune).  Lungimea forfacului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 60 cm pe care o alegeti  in functie de curentul apei: cu cat curentul este mai puternic cu atat forfacul va fi mai lung.

2.A doua varianta: daca doriti sa folositi pelete cu arome (ex.:cascaval)  faceti montura  cu fir de par si folositi carlige cu ochet marimea 4-8 legate cu nodul fara nod.

Pentru a nu se incurca firul principal cu forfacul va recomand sa folositi un con antitangle cu care sa acoperiti vartejul de la capatul liniei principale.De asemenea, daca folositi forface foarte lungi va recomand sa folositi o biluta de plumb crestata care se va atasa la 7-8 cm de carlig.Alica are rolul sa impiedice firul sa fluture pe fundul apei datorita turbulentei ,ea practic fixand forfacul pe substrat.

Dragi Prieteni, va doresc Fir Intins !!

Autor: Dan Chirosca