Dupa cum unii stiu, in 2018 am pescuit mai mult la spinning, pentru ca mi-am facut foarte multi prieteni noi si pentru ca m-am indragostit nebuneste de acest stil, care iti ofera multa miscare si posibilitatea de a vedea mult mai multe locuri.

In data de 24 iulie 2018, aflandu-ma la o partida undeva in amonte pe zona Botosani, am primit de la prietenii mei Victor si Sorin, multe cadouri constand in naluci printre care si o frumoasa broscuta.Am fost foarte bucuros si incantat, trusa mea capatand acum o alta forma.A fost o partida super reusita, cu 3 stiuci frumoase dar nici una pe broscuta, toate intorcandu-se in adancurile Prutului. Dar ma gandeam in fel si chip: cum sa fac sa pescuiesc la broscuta?

La 5 zile de la aceasta partida, impreuna cu Sorin, dar insotit de buna mea prietena Gianina plecam in cautarea locurilor de poveste. Multa vegetatie,apa mica,palcuri de iarba si bineinteles nuferi.

Am luat cu asalt cararile Prutului inaintand cu greu prin iarba inalta, cautand cumva locuri cat de cat aerisite.Insistenta noastra coroborata cu cateva bancuri piperate si cu multe zambete a dat roade.Undeva in fata, se intrevedeau cateva deschizaturi intre salciile umbroase care isi leganau pletele pana jos.Caldura era insuportabila iar umezeala persistenta.

Nu am stat pe ganduri si am scos din trusa mea broscuta fermecata. Locul era fascinant, semanand cu o Delta a Nordului. Palcuri de nuferi se intrevedeau pe apa iar dedesupt multa, multa miscare.

Am facut primul lanseu direct pe bradisul mare si des cu cateva ochiuri de apa.Nu am dat de 2 ori din manivela mulinetei cand un val urias iese in spatele broscutei inghitind-o.”Uau!”-zice Gianina. Fac o intepare scurta dar ineficienta, broscuta aterizand din nou pe bradis. Din nou 2 manivele, acelasi atac ,de aceasta data ratand broscuta. Fara sa imi dau seama mai fac cateva pompaje scurte si iata ca saraca broscuta era atacata din nou. Acelasi val urias, fac o intepare scurta si iata, drillul se intrevedea. Pentru cateva secunde eram in al noulea cer, adrenalina imi invadase tot corpul,inima imi batea cu putere iar Gianina era super incantata. Cand deodata., broscuta mea fermecata era din nou libera.Cumatra stiuca a luptat extraordinar, merita sa fie libera.

Rar mi-a fost dat sa am 3 atacuri intr-un singur lanseu.Mergand mai la deal, am gasit si locuri mai aerisite dar fara bradis. Stiucile au venit una dupa alta toti trei avand parte de drilluri spectaculoase si capturand peste 12 stiuci care mai de care mai frumoase,  care  s-au intors toate  in mediul lor fermecat,o apa a Prutului plina de istorie si farmec care ma incanta si ma face sa ma intorc de fiecare data in cautarea altor si altor locuri de poveste.

Fir Intins ,dragi Prieteni ai Prutului!

Autor: Dan Chirosca