Lanseta Newfavorite Cobalt 2.70m-20-50g ,vreme splendida.

Din anumite motive, trebuie sa pescuiesc la 60 km de Iasi, mai exact in jud.Botosani.Asta nu ma impiedica sa ma intalnesc cu bunul meu prieten Prutul.Natura parca a explodat.Cocosii si gainile din curtile gospodarilor isi fac simtita prezenta.Albinele care polenizeaza toporasii pentru faurirea acelei dulceti datatoare de viata sunt din ce in ce mai harnice. Pasarile canta neincetat, amintind ca este timpul imperecherii.

Clenii s-au lasat asteptati, insa probabil soarele stralucitor i-a alungat de pe langa mal.Ca sa nu mai zic, aproape orice pas pe care il faceam pe vreascurile uscate, dar si pe frunzele ruginii ramase de asta toamna, il sperie pe cleanul “cu o mie de ochi”, vorba prietenului Sorin Tot.

La un moment dat , gasesc  o curbura a malului,acolo unde curentul puternic al maretului Prut nu mai poate ajunge,acolo cursul devenind mai bland, facand cateva rotocoale.

Adierea vantului de primavara, face ca mugurii copacilor abia incoltiti sa cada exact in acel loc, plutind pe apa.Ma aplec mult de tot si fac o analiza scurta a locului: cativa obleti jucausi dau tarcoale mugurilor ,nestiind ca si ei sunt urmariti din adancuri de clenii cei vicleni.Totul este o joaca a naturii.Cel mai temator peste, despre care legenda spune că are un ochi pe fiecare solz, sigur isi are culcusul de-a lungul malurilor, în apele mai puţin adanci,dar şi în vârtejuri şi în ape repezi.

Desfac repede rotativa Westin 360 GFR de pe inelul lansetei si fac nenumarate lanseuri în sensul invers cursului de apa,ca sa pot efectua stopari mai lungi,timp în care paleta sa fie rotita si antrenata de curentul apei, insa fara nici un rezultat.

Nu-i nimic, ma ridic si merg mai departe.Doar un pescar experimentat ca mine (imi place sa ma incurajez),care a mers la pas pe malurile râurilor,ştie cu siguranţă unde vânează sau se odihneşte cleanul.

Nu ezitati sa faceti asta tot timpul – descoperirea de noi si noi locuri ma face sa ma simt mai puternic mental,imi da senzatia de curaj si ma face sa ma simt ca si cum urmatorul loc gasit ascunde si peste.

Mergand mai la deal, am dat peste alte structuri.Stuful mare si uscat de pe langa maluri tradeaza faptul ca acolo se ascund foarte multe stiuci. O bolta mare se deschidea,iar curentul apei se intorcea si facea un rotocol imens acoperind palcurile de stuf, de aceea am pus geanta jos si am scos trusele destinate acestui maret rapitor.(oscilante,linguri si voblere)

Dar despre Stiuca intr-un alt episod.

Autor:Dan Chirosca