Al patrulea

Domnul Dan

Trec anii, ca păsările-n zbor. Se duc unu câte unul. Colind Prutul, când la deal și când la vale. Noi și noi experiențe interesante. Partide  de pescuit frumoase. Capturi minunate dar și destule zile în care singura plăcere a fost să admir natura. Totuși, adevărate clipe de relaxare.

Dar, încet, încet în mintea mea își face loc o altă dorință. Spinning-ul. Nu știam mai nimic despre acest stil de pescuit. Doar din văzute la tv-uri sau de la alți pescari pe care i-am întâlnit pe malurile Prutului. Și cum, mai la fiecare partidă, avații continuau să-mi facă în ciudă prin salturi impresionante  mi-am zis că musai să încerc și așa ceva.

Însă cum să fac, de unde să încep? Și ca totul să meargă  corect, apelez la  un maestru în materie. Domnul Dan. Ne dăm întâlnire la magazin. Lansetă, mulinetă, fir, năluci, voblere, blinjkere, rotative, plumbi, etc, etc. Apoi urmează instructajul. Ai grija la lansare, vezi cum ții lanseta, atenție la recuperare, monturi și în final ”spor la treabă și fire întinse”.

Evident, a doua zi prezent pe malul Prutului. Și așa cum se zice de norocul începătorului, după două lanseuri, înțep un frumos avat așa la vreo 2 kile și-un pic. Bucurie mare. Pupat. Eliberat. Au mai fost și alții apoi, unii eliberați, unii, recunosc, puși la tigaie.

Bun. Am făcut-o și pe asta. Oare ce mai urmează? Păi urmează, căci nu am reușit încă să înhaț o cumătră, o știucă grasă și frumoasă. Și aici îl aștept pe domnul Dan să-mi arate ce și cum. Care mi-a promis  o partidă de pescuit la știucă.

Ce zici domnul Dan?

Autor: Laurentiu Burlacu