Va salut prieteni.

”Singur in Salbaticia Prutului” In cautarea cleanului. Partea II-a, Continuare din partea I-a.

Nu-i nimic, ma ridic si merg mai departe.Doar un pescar experimentat ca mine (imi place sa ma incurajez),care a mers la pas pe malurile râurilor, ştie cu siguranţă unde vânează sau se odihneşte cleanul. Nu ezitati sa faceti asta tot timpul – descoperirea de noi si noi locuri ma face sa ma simt mai puternic mental, imi da senzatia de curaj si ma face sa ma simt ca si cum urmatorul loc gasit ascunde si peste…………………”

Partea a II-a.

Astazi am luat cu asalt cararile intortocheate ale maretului Prut, carari ce par a fi ca niste covoare rosii, covoare asemanatoare celor de la Hollywood, acolo unde doar starurile mari ajung.Pentru putin timp am inchis ochii, visand la marea captura si ridicand deasupra capului Trofeul celui mai maret pescar. Inarmat cu Lanseta mea Daiwa, mulineta Ryobi Zauber, firul mono Rapture Spin Hi-Viz si mica trusa in care am introdus cateva voblere si rotative noi, speciale pentru clean, primite de la prietenii din breasla, am incercat o noua strategie, o noua abordare daca vreti, avand in vedere cele cateva partide esuate(gherle).

Daca in prima parte ati vazut ca am abordat pescuitul de primavara cu lanseuri in sensul invers al cursului de apa si cautand golurile si adancurile din preajma malurilor, de aceasta data am atacat repezisurile si suvoiaele involburate, acolo unde micii pestisori, ganganii, etc stau ascunsi de frica acestor hrapareti care sunt clenii.

De aceasta data adierea vantului de primavara si trilul pasarilor au fost inlocuite de tantarii nemilosi si zapuseala persistenta facand cu greu fata desisurilor dese.Dar pasiunea si dorinta fierbinte de a vedea salbaticia Prutului nu ma pot opri sa-mi satisfac acest microb.

Undeva la stanga acestor carari se intrevedea o poienita, unde malul coboara asemeni unei plaje.Aici râul se largeste considerabil, viteza acestuia crescand vizibil, iar obstacolele formate din copaci imensi si mici gropane fac ca suvoaiele sa fie mari si practic cursul se intoarce catre amonte. Scot din trusa irezistibilul vobler VIR facut in Serbia de Ivan Jovanovic si distribuit la noi in tara de bunul meu prieten Mile Stancovici.

Fac un lanseu in acest suvoi si fara a face mai mult de 2-3 rotatii din mulineta ca iata drilul cu acest minunat salbatic clean de Prut se intrevedea.Practic paseam pe acel minunat covor rosu catre culmile cele mai inalte.

Senzatia si adrenalina care ti-o ofera acest peste atunci cand se afla la celalat capat al firului, este unica, iar atunci cand el mai sta si cuminte la pozele de final stiind ca va fi liber si ca se va intoarce in adincurile Prutului imi da o stare care cu greu pot sa o explic.Am sa incerc insa. Doi sportivi-doi atleti, care se intrec intr-o lupta, ringul este Prutul, o lupta dreapta si cinstita in care nu numai noi DOI avem de castigat, ci si voi dragi prieteni.Incercati si veti vedea.Atunci cand Fair-Play-ul primeaza, acesti sportivi isi strang cu caldura mainile, ba mai mult are loc si o imbratisare.

Ma rog mereu, sa fiu sanatos, sa pot lua cu asalt aceste carari ale salbaticului Prut.

Astazi mi-am luat ramas bun de la EL, nu inainte de ai promite ca ma voi intoarce ori de cate ori voi avea ocazia, la fel de bucuros si entuziasmat.

Partea I (click aici)si aceasta parte a II-a le gasiti doar pe site-ul OSP Iasi.

Nu uitati sa Protejati Natura-Protejati Prutul.