Organizația Salvați Prutul din Iași pune un mare accent pe componenta educațională, printre obiectivele noastre principale numărându-se și organizarea de „tabere/școli‟ (workshopuri) având ca scop inițierea și perfecționarea copiilor și tinerilor în domeniul pescuitului sportiv, promovarea respectului față de natură și a mediului înconjurător.
Ne bucurăm foarte mult să împărtășim cu voi reușita unei prime astfel de tabere, pentru 12 copii din localități riverane Prutului (Moreni/Prisăcani, Bosia/Ungheni), în perioada 2-3 septembrie a anului curent, într-o frumoasă locație, Complex Delta Moldovei (Larga Jijia), o locație care ne-a oferit cadrul ideal pentru a realiza următoarele activități:
▪️ un tur în care doamna conf. univ. dr. Carmen Gache (Societatea Ornitologică Română) a prezentat copiilor speciile de păsări ce își au habitatul în Delta Moldovei (o parte dintre aceste păsări se regăsesc și în lunca Prutului);
▪️ o prezentare a Peștii Prutului, de către colegul nostru, biolog dr. Emanuel Măgdici;
▪️ o prezentare a efectelor poluării, de către colegul nostru, prof. univ. dr. habil. Silviu Gurlui;
▪️o prezentare a principalelor lucruri legate de pescuit, de către colegul nostru, Dan Chiroșcă, prezentare urmată de o sesiune de pescuit la plută;
▪️ateliere de reciclare creativă, face painting; diverse jocuri.
Am fost impresionați de curiozitatea și plăcerea cu care toți copiii s-au implicat în toate aceste activități. Ne gândim deja la următoarea tabără…
Sperăm ca acești copii frumoși să devină nucleul iubitorilor de Prut din comunitatea lor și să aibă mare grijă de el!
Reușita primei tabere destinată copiilor riverani Prutului nu ar fi fost posibilă fără ajutorul colaboratorilor și sponsorilor noștri:
Inovalabel Miroslava
Primaria Prisacani
Mulțumiri speciale doamnei Vera Vera și domnului Florin Lozincă, care sunt permanent alături de noi!
Le mulțumim din suflet și le rămânem recunoscători pentru că au adus bucurie acestor copiii!
Mulțumim pentru implicarea deosebită domnișoarei educatoare Zota Mihaela și doamnei învățătoare Andreea Achirecesei, ce au însoțit și supravegheat copiii pe toată durata taberei!
Nu în ultimul rând, trebuie menționată implicarea exemplară a voluntarilor OSP Iași și a invitaților noștri, cu toții contribuind la succesul (confirmat prin zâmbetele copiilor participanți) acestui eveniment deosebit.
Până la următoarea tabără, țineți aproape de noi si de Prut!